Фахівці розповіли, як відрізнити справжнє моторне масло від фальсифікату

0
8547

Отримати підробку замість гарного моторного масла сьогодні може кожен – застрахуватися від цього неможливо. Причому неякісний продукт може серйозно нашкодити автомобілю. Так як вибрати гарне моторне масло і не нарватися на підробку?

Неякісне моторне масло не справляється з поставленими перед ним завданнями: мастило деталей мотора при цьому не на належному рівні, а відведення тепла залишає бажати кращого. Така халтурна робота приведе до того, що важливі компоненти двигуна швидше прийдуть в непридатність. При цьому контрафакт, на відміну від справжнього моторного масла, не володіє омивають здібностями. Без цього мотор швидше забруднюється, що загрожує дорогим капремонтом. Так що економити на маслах точно не варто. 

При цьому підроблені масла сьогодні вміло маскуються під продукцію відомих марок. Так як відрізнити хороший товар від кого, який купувати не варто? Перше, на що радять звернути увагу експерти, місце покупки. Перевагу слід віддавати перевіреним магазинам, дилерам і сертифікованим представникам. Також на справжність моторного масла вкаже його колір: фальсифікат покаже чорний відтінок через великої кількості присадок, в той час як якісне масло жовтувате. 

При бажанні можна перевірити масло за допомогою звичайного магніту. Опускаємо його в склянку з моторним маслом і ховаємо в темне місце на 15 хвилин. Цей тест допоможе оцінити ступінь однорідності рідини. Підробка дасть осад.

Описані вище способи хороші, але безпосередньо перед покупкою ними не скористаєшся.  

У самому автомагазині можна уважно вивчити етикетку – вона повинна бути якісною, яскравою, інформативною і надійно приклеєною до каністрі. Нерідко етикетку постачають голограмами або кодами, що гарантують справжність продукту. 

Не повинно виникнути претензій і до якості каністри. У тари з підробленим маслом, як правило, відсутня пломба на кришці. Голограми ви теж не знайдете. Привід замислитися – пломба поганої якості і голограма, яка переливається, як це має бути. Більш очевидна ознака контрафакту – занадто низький цінник. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!