Як підготуватися до покупки авто, щоб потім не шкодувати

Час читання: < 1 хв.
0
Як підготуватися до покупки авто, щоб потім не шкодувати

При покупці автомобіля його необхідно обов’язково перевіряти в реєстрі, чи накладено на нього арешт, чи знаходиться він у заставі чи кредиті, це дозволить мати більші шанси виграти суд у разі подібних обставин.

Що ще відомо

Щоб переконатися в чистоті угоди, необхідно зайти на безкоштовний державний сайт реєстр-закладів.ру та перевірити, чи не знаходиться автомобіль у заставі, арешті чи кредиті. Це найбільш надійне та актуальне джерело інформації. Також можна зробити запит через різні автотеки та автоботи.

За словами Славнова , якщо після покупки автомобіля виявиться, що він перебуває в арешті, то справа розглядатиметься у суді. Суд визначить, чи покупець був сумлінним у своїх діях.

Реклама

Суд враховуватиме, коли банк передав інформацію до реєстру застав. Якщо інформація була передана до покупки, а клієнт не перевірив її, то відповідальність ляже на покупця. Якщо клієнт перевірив інформацію, а банк передав її після, то покупець вважається сумлінним.

Для додаткового захисту рекомендується зафіксувати у нотаріуса, що на момент вчинення правочину автомобіль не перебуває у заставі, арешті чи кредиті. Це підтвердить, що покупець вжив усіх заходів для перевірки автомобіля. У такому разі шанси на успіх у суді будуть вищими, оскільки покупець виявив належну обачність. Якщо покладатися на удачу і не перевіряти автомобіль, то шанси на перемогу в суді будуть мінімальними, підкреслив автоюрист.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!