Названо головні причини, чому кермо автомобіля може вібрувати

Час читання: < 1 хв.
0
Названо головні причини, чому кермо автомобіля може вібрувати

Однією з найпоширеніших причин вібрацій на кермі під час руху є неправильне балансування коліс. Це особливо помітно на високих швидкостях. Вирішити проблему може балансування у шиномонтажі, але якщо пошкоджені шини або диски, вібрації можуть зберігатися. Ігнорувати такі симптоми не варто. Ми з’ясували й інші причини, через які поїздка стає менш комфортною.

Вібрації при гальмуванні: на що звернути увагу

Якщо кермо починає вібрувати під час гальмування, це може свідчити про те, що гальмівні диски зношені. Часто причина вібрації пов’язана з помилками при встановленні нових дисків, такими як недостатньо очищена поверхня маточини. Важливо стежити, щоб диски кріпилися рівно, інакше навіть нові деталі можуть швидко вийти з ладу.

Як уникнути помилок при заміні гальм

Найбільш поширеною помилкою є неповне очищення поверхні маточини перед встановленням диска. Будь-яка корозія або бруд може призвести до викривлення дисків. Також не можна забувати про правильне затягування болтів хрест-навхрест і використання рекомендованого моменту затягування.

Реклама

Ще одна поширена помилка — мастило маточини різними засобами для зупинки корозійних процесів та полегшення подальшого розбирання. Проблема в тому, що під час роботи диски нагріваються до величезних температур, а значить, хімікати, що використовуються, можуть «закипіти». Це також може призвести до швидкої деформації диска.

Інші причини вібрації на кермі

Вібрації на кермі можуть бути викликані не лише проблемами з гальмівними дисками. Зношені підшипники коліс або пошкодження підвіски можуть давати схожі симптоми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!