Автоінструктор попередив про небезпеку їзди по калюжах: наслідки, які варто знати

Час читання: < 1 хв.
0
Автоінструктор попередив про небезпеку їзди по калюжах: наслідки, які варто знати

Осінь — непроста пора року для водіїв. Мокрі листя, погана видимість і, звичайно ж, калюжі – все це практично завжди зустрічається на дорозі. Причому останні становлять найбільшу небезпеку. Автоінструктор розповів про небезпеку їзди калюжами.

Що ще відомо

Насправді калюжі приховують безліч загроз — ями, відкриті люки, велике сміття та інші перешкоди, які можуть пошкодити автомобіль та завдати серйозних неприємностей.

У калюжі можна втратити номерні знаки. Це може здатися дрібницею, але доведеться платити штраф, якщо вчасно не помітити їхню відсутність. Крім того, гострі предмети або вибоїни, що ховаються під водою, можуть легко проколоти покришки. Найбільш небезпечний результат – пошкодження важливих деталей, таких як масляний піддон або вихлопна система. Все це може призвести до дорогого ремонту.

Реклама

Також не варто забувати про гідроудар. Це відбувається, коли вода потрапляє в систему впуску повітря автомобіля та в циліндри двигуна. Двигун, який призначений для стиснення повітря, намагається стиснути воду. Результатом стає відмова двигуна. Поршень не може рухатися, циліндр згинається, і в результаті машину доводиться вести до сервісного центру для капітального ремонту ДВЗ.

Тепер варто розібратися, як правильно пересуватися калюжами. У місті потрібно стежити за дорогою, якщо інші транспортні засоби легко справляються з перешкодою, то, швидше за все, проїжджати можна. Калюжі на путівцях потрібно перевіряти самостійно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!