У поліції пояснили, чому деякі водії зберігають ключі в фользі

Час читання: < 1 хв.
0
У поліції пояснили, чому деякі водії зберігають ключі в фользі

З кожним днем ​​з’являються нові методи викрадення машин. При цьому автовласники, намагаючись запобігти розкраданню власного транспортного засобу, вигадують свої засоби захисту. Останнім часом багато хто рекомендує загортати у фольгу смарт-ключі. Представник поліції розповів у розмові з журналістами, чи подібні заходи можуть бути ефективними.

Що ще відомо

Завдяки смарт-ключам автовласники можуть відкривати машину дистанційно. Для цього використовується закодовані дані радіоканалів, які можна перехопити. Причому сам пристрій передає сигнали навіть під час знаходження будинку.

Схема дії зловмисників зазвичай передбачає участь двох людей. Один за допомогою спеціального пристрою проводить сканування сигналу, другий чекає біля машини. Після перехоплення дверей розблокуються, при цьому іммобілайзер не спрацьовує, оскільки приймає сигнал, що використовується, за оригінальний.

Реклама

Вважається, що в багатоквартирних будинках з великою кількістю високих будівель, шахраї здатні перехопити сигнал від ключів, що знаходяться у передпокої. Для цього потрібно зайти в під’їзд і розпізнати його, пройшовшись поверхами зі спеціальним пристроєм. Щоб убезпечити себе водія, загортають ключі в харчову фольгу.

Проте, експерти вважають, що потужності сигналу часто буває недостатньо, щоб можна було перехопити його через стіни. Це можна зробити, коли автовласник знаходиться близько до машини, але йому все одно доведеться зняти фольгу, щоб відкрити машину. За статистикою, найчастіше зловмисники викрадають сам смарт-ключ, вони роблять це у торговому центрі, після чого просто відкривають автомобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!