Водіям пояснили, як очистити двірники та скло від снігу без зупинки

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям пояснили, як очистити двірники та скло від снігу без зупинки

У різних регіонах країни автовласники вже зіткнулися з першими снігопадами і заморозками. У таких кліматичних умовах щітки склоочисників швидко покриваються снігом, який потім перетворюється на лід, знижуючи їхню ефективність. Експерти назвали основні способи, які допоможуть позбутися цієї складності під час поїздки під снігом.

Що ще відомо

Якщо сніг надійно налип на щітки, під час очищення скла з’являються смуги, а також плями, що викликають роздратування, створюючи реальну загрозу безпеці, бо з’являються сліпі зони на склі, через які водій може не помітити інших учасників руху. Часто доводиться зупинятися і вручну прибирати лід. Річ у тім, що сніг, який потрапляє на лобове скло в місцях, що обігріваються піччю, швидко починає танути, двірник під час руху забирає його в місця, де нагрівання скла відчувається менше, в результаті в цих зонах сніг замерзає або прилипає до щітки у вигляді льоду, який збільшується шар за шаром.

Щоб склоочисники менше обмерзали, необхідно зменшити теплопередачу скла. Для цього можна збільшити швидкість, 50-60 км/год зазвичай достатньо, щоб сніжинки не встигали налипати. Крім того, потрібно прибрати теплий обдув лобового скла. Тоді швидкість танення снігу знизиться, що призведе до меншого обмерзання. Інший спосіб полягає в попередній підготовці. Можна обробити робочу частину гумки силіконовим мастилом. Цей варіант дасть змогу позбутися налипання снігу на кілька днів.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!