Як правильно мити двигун: експерт назвав десять головних порад

Час читання: < 1 хв.
0
Як правильно мити двигун: експерт назвав десять головних порад

Під час миття двигуна автомобіля важливо дотримуватись обережності та кількох основних правил, оскільки неправильні дії можуть пошкодити електроніку, дроти, шланги та інші компоненти.

Як зазначає експерт, перш за все необхідно дочекатися повного охолодження двигуна. Мити гарячий двигун категорично не рекомендується, адже це може призвести до пошкодження електроніки, пластикових деталей, а також опіків від гарячої води чи пари. Варто також захистити запобіжники, котушки запалювання, роз’єми та інші вразливі до води елементи. Для цього найкраще використовувати спеціальні чохли або поліетиленову плівку. Також потрібно закрити вихлопну трубу, щоб вода не потрапила всередину.

Під час миття двигуна бажано використовувати спеціалізовані миючі засоби для моторів, які зазвичай випускаються у вигляді концентрованих розчинів і потребують розведення водою.

Двигун варто мити під середнім тиском води, адже високий тиск може пошкодити дроти, шланги та інші елементи. Пароструминне миття також не рекомендується через високий тиск і гарячу пару, які можуть пошкодити електроніку та викликати корозію металевих частин.

Не варто спрямовувати струмінь води безпосередньо на електронні блоки та роз’єми, оскільки це може призвести до короткого замикання.

Після миття двигун потрібно просушити стисненим повітрям, а також переконатися, що в електронних компонентах і роз’ємах не залишилася вода, резюмував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!