Як діяти при перегріві двигуна: важливі кроки для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Як діяти при перегріві двигуна: важливі кроки для водіїв

У спекотну погоду двигун вашого автомобіля може перегрітися, тому важливо стежити за його температурою. Якщо двигун вже перегрівся, не панікуйте. Ось кілька порад від експертів порталу «Телеграф», що робити в такій ситуації:

Зупиніться в безпечному місці. Якщо з-під капота йде пара, знайдіть місце для зупинки, щоб уникнути небезпеки.

Обережно відкрийте капот. Це слід робити з обережністю, щоб уникнути опіків. Перевірте рівень охолоджувальної рідини в розширювальному бачку. Не відкривайте бачок, адже гарячий антифриз під тиском може розбризкуватися і завдати шкоди.

Реклама

Перевірте патрубок радіатора. Він повинен бути пружним. Якщо антифриз не витікає, спробуйте охолодити двигун, увімкнувши пічку в салоні. Вимкніть кондиціонер і відкрийте вікна.

Якщо ви виявите витік рідини, негайно вимкніть двигун. Дайте йому охолонути протягом 20-30 хвилин. Потім долийте антифриз або дистильовану воду в розширювальний бачок. Це допоможе дістатися до дому або автосервісу.

Будьте обережні з подальшим рухом. Якщо рідина витікає знову після доливання, подальша їзда може бути небезпечною. У такому випадку краще викликати евакуатор або попросити допомогу для буксирування автомобіля. Їхати далі своїм ходом не рекомендується.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!