Статті

Названо причину, чому ніхто не захоче купувати гібрид

Share

Хоча батарейні електромобілі (BEV) не виробляють вихлопних газів, їх екологічність під час виробництва та утилізації часто викликає дискусії. Проте нове дослідження Міжнародної ради з чистого транспорту (ICCT) показує, що BEV значно перевершують інші типи автомобілів за рівнем викидів протягом усього життєвого циклу, особливо коли заряджаються від відновлювальних джерел енергії.

Для седанів і позашляховиків середнього класу 2024 року в США гібриди, що самозаряджаються, викидають у 2,2 і 2,5 рази більше парникових газів протягом життя, ніж їх електричні аналоги відповідно. Плагін-гібриди (PHEV) також викидають приблизно вдвічі більше парникових газів, а позашляховики з двигунами внутрішнього згоряння — у 3,5 рази більше, ніж електромобілі. Ці дані ґрунтуються на використанні середньої електромережі.

Проте, коли BEV заряджаються виключно від поновлювальних джерел, розрив стає ще більшим: гібридні позашляховики викидають у 4,9 рази, а позашляховики з ДВЗ — у 6,7 рази більше парникових газів, ніж BEV. ICCT підкреслює, що загальні викиди парникових газів протягом життєвого циклу автомобіля включають викиди від виробництва акумуляторів, виготовлення автомобілів, виробництва пального, експлуатації та утилізації, що забезпечує повне уявлення про екологічний вплив транспортних засобів.

Оновлені дані за 2024 рік показують, що BEV на 66-74% екологічніші порівняно з традиційними автомобілями з ДВЗ і до 85%, якщо заряджати від відновлювальних джерел. ICCT прогнозує, що до 2030 року екологічні переваги BEV стануть ще більш помітними, і викиди від позашляховиків з ДВЗ будуть у 7,5 рази більші, ніж у аналогічних BEV на відновлювальній енергії. Дослідження також показує обмежені можливості гібридів (PHEV та HEV) у зменшенні викидів порівняно з BEV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Hyundai оголосила комплектації та ціни на Sonata 2025

Hyundai повністю оновила дизайн седана Sonata, а модельний ряд 2025 року отримав підвищення цін по…

27.08.2024

Nissan частково розсекретив новий Patrol

Nissan представив тизер нової радіаторної решітки для свого позашляховика Patrol, який у США відомий під…

27.08.2024

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024

Найдорожчий кросовер Hyundai в історії показали напередодні презентації

Південнокорейський автовиробник Hyundai, власник бренду Ioniq, готується до офіційного представлення нового флагмана цього суббренду. Презентація…

27.08.2024

Водіям пояснили, як діяти при звинуваченнях в незаконному тонуванні автомобіля

В Україні існують законодавчі обмеження на використання тонованого скла в автомобілях, проте є деякі винятки.…

27.08.2024