Як правильно проїжджати лежачих поліцейських, щоб зберегти підвіску: поради автомеханіка

Час читання: < 1 хв.
0
Як правильно проїжджати лежачих поліцейських, щоб зберегти підвіску: поради автомеханіка

Водії звикли до різних перешкод на дорогах, зокрема і до лежачих поліцейських. Вони змушують знижувати швидкість на небезпечних ділянках, підвищуючи безпеку пішоходів та інших учасників руху. Проте неправильне подолання таких перешкод може пошкодити підвіску автомобіля. Як цього уникнути, розповів автомеханік для нашого порталу.

Саме по собі проїжджання через лежачого поліцейського не шкодить ходовій частині автомобіля. Негативний вплив має спосіб подолання перешкоди. Деякі водії зигзагують, інші різко сповільнюються, а дехто навіть перестрибує через них на високій швидкості.

Реклама

Щоб мінімізувати шкоду для підвіски, важливо дотримуватися правильної техніки подолання лежачих поліцейських. Вони мають долатися на низькій швидкості, як і ділянки з дрібними ямами та вибоїнами. Більші перешкоди можна проїжджати швидше, але без різких маневрів.

Важливо не крутити кермом і не намагатися об’їхати перешкоду зигзагом, якщо автомобіль має стандартний кліренс. Проїжджати слід по прямій, рівномірно розподіляючи навантаження на всі колеса, знижуючи швидкість перед перешкодою.

Коли водій наближається до лежачого поліцейського, він повинен прибрати ногу з педалі гальма, щоб автомобіль вирівнявся. Потім можна злегка натиснути на педаль газу, щоб підняти передню частину автомобіля. Це дозволить пом’якшити наїзд за допомогою амортизаторів. Перешкоду слід долати за інерцією, без додаткового прискорення або натискання на педаль гальма, щоб уникнути навантаження на передню та задню підвіски.

Завжди дотримуватися цих правил не завжди можливо через відсутність відповідних знаків. У таких випадках важливо не гальмувати під час наїзду на лежачого поліцейського, щоб передня підвіска не отримала надлишкового навантаження. Газ слід натискати тільки після того, як задні колеса зійдуть з перешкоди. Використовуючи ці рекомендації, можна мінімізувати шкоду для ходової частини автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!