Експерт пояснив, які поломки у машин бувають через погані дороги

Час читання: < 1 хв.
0

Від поганих доріг страждає безліч деталей і систем автомобіля. Першими пошкоджуються елементи підвіски, такі як кульові опори, сайлентблоки, пильовики та амортизатори. Система амортизації бере на себе основне навантаження від ударів, і зношені чи неякісні шарові опори можуть руйнуватися на великих ямах. ШРУС також схильні до деформацій або виходу з ладу через погані дороги.

Система кермового управління також страждає, зокрема рульова рейка, рульова тяга та наконечники, які чутливі до сильних ударів.

Реклама

Шини першими зустрічають перешкоди на дорозі, що призводить до появи гриж, проколів та порізів. Великі порізи можуть зробити шину непридатною для використання. Погані дороги також збивають кути установки коліс, що призводить до швидкого та нерівномірного зносу покришок. Диски можуть отримати тріщини або деформуватися.

Інтенсивне гальмування на поганих дорогах зношує гальмівні колодки та перегріває гальмівні диски, що знижує ефективність гальмування.

Водії змушені рухатися “шахматкою”, що збільшує ризик ДТП і веде до необхідності кузовного ремонту.

Таким чином, погані дороги мають значний негативний вплив на автомобіль, призводять до додаткових витрат і знижують безпеку на дорозі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!