Як українським водіям уникнути штрафів за нічні поїздки

Час читання: < 1 хв.
0
Як українським водіям уникнути штрафів за нічні поїздки

Усі розуміють, що нічне водіння автомобіля суттєво відрізняється від денного. Основна відмінність полягає в поганій видимості, яка значно підвищує ризик аварії. Щоб уникнути цього та не отримати штраф за несвідоме порушення правил дорожнього руху, водіям слід дотримуватися кількох основних рекомендацій.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху: завжди потрібно слідкувати за виконанням ПДР, а вночі – особливо ретельно. На пустій нічній дорозі можна легко втратити відчуття безпечної швидкості та дистанції, що не лише підвищує ризик отримати штраф, а й створює небезпеку аварійних ситуацій.

Будьте обережні в темряві: потрібно бути особливо уважним до проїжджої частини, де з темряви раптово може з’явитися що завгодно – від сміття та інших перешкод на дорозі до пішоходів та інших транспортних засобів.

Поступайтеся дорогою пішоходам: вони мають бути в пріоритеті як найбільш вразливі учасники дорожнього руху.

Переконайтеся в безпеці маневрів: будь-які розвороти і перестроювання повинні виконуватися тільки після того, як ви для себе з’ясували, що маневр не становить загрозу ні вам, ні іншим учасникам руху.

Підтримуйте чистоту автомобіля: заздалегідь переконайтеся, що ваші фари, ліхтарі та дзеркала заднього виду не забруднені і здатні забезпечувати максимальну видимість у нічний час доби.

Будьте уважні під час відчинення дверей: якщо зупинилися і вирішили відчинити двері з боку проїжджої частини, переконайтеся, що на вас із темряви не вискочить інший автомобіль.

Використовуйте світловідбивні елементи: у разі зупинки на узбіччі потрібно максимально позначити своє авто, за допомогою світлотехніки або світловідбивних елементів.

Пристібайтеся ременями безпеки: обов’язковий елемент незалежно від часу доби.

Уникайте водіння в стані сп’яніння: статистика показує, що основна маса нічних аварій відбувається якраз з вини п’яних водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!