Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

0
284
Експерт з'ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику кількість бензину або дизельного палива.

Заправка на незнайомих АЗС може бути ризикованою, тому що в результаті ви можете отримати неякісне паливо. Це може призвести до значних втрат вашого “гаманця”, особливо якщо в бак буде залито значну кількість неякісного палива.

Деякі нові автомобілі оснащені механізмами, що запобігають переливу палива. Ці системи використовують спеціальні індикатори, що попереджають водія, що бак близький до заповнення.

Старі автомобілі можуть зіткнутися з проблемами паливної системи, коли бак заповнений вщент. Це може призвести до несправності насоса через створення вакууму в системі.

Попри поширену думку, долив палива в бак не обов’язково призводить до збільшення витрати палива. Насправді це може підвищити ефективність, збільшивши запас ходу автомобіля.

Незважаючи на побоювання, незначне збільшення ваги при повному баку зазвичай має мінімальний вплив на динаміку керування автомобілем.

Як правило, заправлення бака автомобіля до повного об’єму вважається безпечним для паливної системи. Виробники проектують паливні системи таким чином, щоб вони могли працювати за різного рівня палива в баку без шкоди для безпеки.

Хоча деякі водії переймаються тим, що обслуговуючий персонал АЗС може залишити собі паливо під час заправки, це не повинно бути головною причиною для занепокоєння. Несумлінний обслуговуючий персонал може спробувати викачати паливо незалежно від того, який обсяг закачав клієнт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.