Головна Статті ТОП-10 звуків несправної машини

ТОП-10 звуків несправної машини

0
20
ТОП-10 звуків несправної машини

Якщо машина видає нехарактерні для нормальної роботи авто звуки – це означає, що є несправність. Експерти розповіли про 10 характерних звуків несправного автомобіля.

ТОП-10 звуків несправної машини, за версією видання UaMotors, виглядає так.

  1. У випадку, якщо чути звук, що чавкає, і автомобіль «веде» з боку в бік, швидше за все у вас прокол колеса . Якщо є необхідний інструмент та навички, то можна спробувати відремонтувати його на місці. Однак їхати машиною з проколотим колесом вкрай небезпечно.
  2. Металевий звук від одного з коліс, який змінюється в залежності від швидкості, може свідчити про  ослаблені колісні болти або гайки . Необхідно зупинитися, перевірити кріплення коліс, затягнути болти чи гайки та продовжити рух на маленькій швидкості до найближчої майстерні чи магазину запчастин. У разі потреби можна викликати евакуатор.
  3. Хрускіт під час початку руху автомобіля при вивернутому рульовому колесі найчастіше у передньопривідних машин викликаний стукотом ШРУСа. Можна продовжувати їздити на такому автомобілі, але краще звернутися до фахівців до техцентру.
  4. Звонкий стукіт під дном повнопривідних або задньопривідних автомобілів може бути ознакою необхідності заміни хрестовини карданного валу . При появі такого стуку, особливо при перемиканні передач або різкому розгоні, важливо звернутися до фахівців сервісу, оскільки на швидкості карданний вал може відірватися , що призведе до аварії.
  5. Будь-які сторонні стуки в передній частині автомобіля, особливо в кермо , не можна ігнорувати. Причиною можуть бути люфти в рульовій рейці та наконечниках рульових тяг , ослаблені кріплення. Несправності в кермовому управлінні можуть бути критичними, тому важливо негайно звернутися до фахівців діагностики.
  6. Звуки, що доносяться з передньої частини автомобіля при їзді по нерівностях можуть вказувати на  проблеми з амортизатором або кульовою опорою . Кульова опора несе на собі всю вагу автомобіля, тому будь-які стуки тут вимагають негайного візиту до автомеханіка.
  7. Скриготливий звук з колеса може говорити про знос гальмівних колодок . Така проблема веде до нерівномірної їзди та труднощів при гальмуванні. Не забувайте про регулярне обслуговування, особливо у сучасних автомобілів з датчиками зношування колодок.
  8. Низькочастотний стукіт у двигуні зі збільшенням обертів може бути викликаний зносом корінних підшипників. Це особливо часто зустрічається на зношених двигунах, і проблема ускладнюється недостатнім тиском олії. За таких ознак слід викликати евакуатор.
  9. Звук стукаючих шатунних підшипників у циліндрах може супроводжуватися підвищеним тиском олії. І тут необхідно негайно звернутися до фахівця.
  10. Металеві стукі при прискоренні можуть бути наслідком використання низькоякісного палива або несправності датчика детонації. Важливо відвідати автосервіс для діагностики та усунення проблеми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Дякуємо!

Тепер редактори знають.