Як дуже просто заощадити до 30% бензину: потрібно вимкнути одну кнопку в салоні автомобіля

0
68

Незважаючи на те, що ціни на пальне трохи призупинили своє зростання, вони ще далекі від того, щоб повернутися до показників минулого року. Причому це стосується як Українців, так і всього світу. Це змушує багатьох економних водіїв обережніше поводитися з педаллю акселератора.

Але окрім плавного прискорення, використання високих передач, мінімізації гальмування та спроб їхати з постійною швидкістю існує ще один лайфхак, як можна скоротити витрату палива. Причому суттєву величину.

Як пише видання “Periodismodelmotor”, хитрість полягає в тому, щоб використовувати одну малозадіяну кнопку на центральній консолі салону машини.

Йдеться про клавішу рециркуляції повітря системи вентиляції, розташованої на будь-якому блоці керування кондиціонером або клімат-контролем автомобіля. Виглядає вона як силует машини із напівкруглою стрілкою всередині.

Основна функція цієї кнопки полягає в закритті повітрозабірників зовні та використанні тільки повітря, яке знаходиться в салоні. Вона призначена для підвищення комфорту всередині автомобіля, запобігаючи попаданню зовні пилу, забруднень, алергенів чи неприємних запахів.

Коли кондиціонер активний, включення цієї функції дозволяє зменшити зусилля, які доводиться докладати системі, особливо коли мова заходить про охолодження салону в спекотні дні. Це значно знижує навантаження на компресор і, отже, скорочує витрати палива.

Більше того, якщо вірити дослідженням на цю тему, то 10-хвилинне використання функції рециркуляції повітря в салоні після запуску дозволяє знизити витрату палива машини до 30%.

Втім, довго задіяти цю функцію небезпечно. Наприклад, в умовах низьких температур і вологості всередині салону скла машини швидко запітніють, а влітку тривале використання такої схеми роботи кондиціонера сприяє появі сонливості у водія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!