Експерт розповів, чому небезпечно заправляти автомобіль із працюючим двигуном

0
105

Деякі автомобілісти, коли приїжджають на АЗС для заправки паливом, залишають автомобілі з двигуном, що працює. Експерт повідомив чому так робити небезпечно.

За словами експерта, заправляти машину при запущеному моторі не можна, оскільки це становить серйозну небезпеку для самого автовласника, пасажирів та всіх оточуючих.

За таких умов існує високий ризик займання : в процесі заправки машини при працюючому моторі може з’явитися іскра, що в комбінації з пальним призведе до пожежі або вибуху . Особливо небезпечно, якщо це відбувається на території заправки.

Також у цій ситуації є велика ймовірність пошкодження вузлів паливної системи , що спричинить супутні проблеми при використанні автомобіля.

Крім того, при працюючому моторі паливо може нагрітися і розширитися , що в кінцевому підсумку може призвести до переливу з бака.

Експерт зазначив, що більшість сучасних автомобілів мають логіку роботи датчика палива таку, що при заправці на заведеному двигуні показання будуть невірними.

Таким чином, з метою безпеки водія пасажирів експерт рекомендує завжди вимикати двигун авто перед заправкою . Невеликий комфорт від того, що в салоні в цей час, наприклад, продовжує працювати кондиціонер, не виправдовує серйозну небезпеку, яку водій наражає при цьому на себе й на оточуючих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!