Експерти розповіли, як визначити, що вартість уживаного автомобіля завищена

0
227
Експерти розповіли, як визначити, що вартість уживаного автомобіля завищена

Рекомендації надали фахівці сервісу для купівлі та продажу автомобілів СберАвто. За словами аналітиків, оцінити реальну ситуацію з конкретним екземпляром під силу виключно професіоналам. Перше, на що експерти радять звертати увагу – різниця між середньою вартістю моделі на ринку і машиною, що цікавить. При цьому у продажу можуть бути як вкрай дешеві варіанти після аварій або дорогі автомобілі, що пройшли тюнінг.

Фахівці радять подивитися, скільки коштують аналогічні моделі з такою ж силовою установкою, коробкою передач та типом кузова. Далі необхідно вивчити відгуки автовласників, які описують “болячки” конкретних моделей та комплектацій. Третій чинник, який варто звернути увагу, — історія автомобіля. Найчастіше продавці замовчують минуле машини, воліючи не повідомляти про ДТП чи нерегулярне обслуговування.

Крім того, про завищену ціну можуть свідчити аномальні показники експлуатації. До таких характеристик відноситься дуже маленький або надто великий пробіг, а також термін продажу після покупки. Наприклад, якщо автомобіль продають за рік після придбання, машину варто ретельно перевіряти. На закінчення експерти радять аргументовано торгуватися. Якщо власник не готовий обговорювати зниження ціни, це може спричинити питання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!