Як електромобілі переносять зиму: експерт все розповів

0
203

Автоексперт розповівпро особливості експлуатації електрокарів в умовах зими.

Експерт розповів, що електричний двигун не чутливий до низьких температур, а батарея електрокара реагує на морози так само, як і акумулятори звичайних машин із двигуном внутрішнього згоряння.

Однак в екстремальних умовах, як на крайній півночі, як власники машин з ДВЗ, так і водії електромобілів стикаються із проблемами через морози . Наприклад, мешканці північних районів обертають амортизатори пластинчастими обігрівачами, щоб захистити підвіску звичайного автомобіля від морозів. Для електромобіля також потрібні додаткові заходи, щоб він працював у холодних умовах.

Він також розповів що багато власників електромобілів, крім водіїв нових Tesla , встановлюють автономні обігрівачі, тому що вони ефективні. Такі пристрої підключаються до системи вентиляції автомобіля та мають невеликий резервуар для дизельного або бензинового палива.

На звичайних автомобілях такі обігрівачі використовуються для прогрівання двигуна та салону перед поїздкою, тоді як на електрокарах вони підтримують тепло в салоні протягом усієї поїздки, оскільки електричний двигун не потребує прогріву .

Такі модифікації дозволяють успішно використовувати електромобілі у зимових умовах. Експерт вважає, що в майбутньому такі обігрівачі стануть обов’язковим обладнанням для всіх автомобілів, призначених для використання у холодному кліматі.

Крім того, батарея електромобіля втрачає певний заряд через хімічні процеси в морозних умовах. Це тимчасове явище, яке повертається до норми після потепління, але взимку дальність поїздки електромобіля на одному заряді скорочується. Те саме відбувається з акумуляторами звичайних автомобілів.

Загалом морози можуть викликати незручності як для електромобілів, так і для автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. Однак електричний двигун чудово працює в холоді за наявності достатнього джерела енергії , підсумував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.