Розкрито небезпеку розморожувачів скла для автомобілів

0
454

З приходом зими власники автомобілів стали все частіше використовувати так звані розморожувачі для стекол своїх машин, щоб оперативно позбавлятися льоду на їхньому склі. Але, як виявилося, такий метод має один недолік, який може призвести до великих витрат.

Як пише британське видання «Express» посиланням на експерта Джеймса Летта, антиобмерзачі здатні пошкодити обробку автомобіля або його кузов, що призведе до дорогого ремонту.

Він радить водіям не покладатися на присадки при зниженні температур і відігрівати шибки по-старому – салонною пічкою:

«Я не люблю антиобледенителі. На їхніх банках написано, що склад не пошкоджує кузовні деталі, але очевидно, що згодом пластикові накладки, на які він потрапляє, починають вицвітати і ставати крихкими».

Замість використання такого методу розморожування скла британський експерт радить задіяти більш довгий, але класичний метод відігріву скла штатним салонним обігрівачем:

«Я вважаю, якщо поїздка не вимагає екстремальної терміновості, немає причин не давати склам відтанути самостійно. Водночас це буде краще для машини, адже ви дозволите її двигуну прогрітися у стабільному темпі».

З цим твердженням згодні експерти іншого порталу з Туманного Альбіону – CarLeasing.

Ось що радять вони:

Популярні розморожувачі містять хімічні речовини, шкідливі для деяких матеріалів автомобіля. Також вони можуть завдати шкоди навколишньому середовищу через хімікати, а іноді і через контейнери, в яких продаються. Якщо ви не знаєте, як найкраще очистити скло автомобіля від криги не завдаючи йому шкоди, безпечнішою альтернативою може стати звичайний скребок для льоду».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!