Автоексперт: небезпечне очищення машини від криги може її зіпсувати

0
143

У зимовий період року очищення машин від намерзлого льоду перетворюється для їх власників на справжнісіньке випробування. Якщо виконувати це неправильно, то можна пошкодити машину, уточнив автоексперт. Найчастіше автомобілісти роблять одні й самі помилки, уточнив він. Експерт вирішив дати поради як запобігти вчиненню цих помилок, а також як правильно чистити свої машини.

Так, більшість автомобілістів використовують щітку або скребки, що ушкоджують ЛКП. Однак, наприклад, скла міцніші за кузовний лак і вони не пошкоджуються сильно при спробі прибрати з них лід. Застосування невідповідних інструментів здатне сильно вдарити по кишені автомобіліста, якщо він забажає у майбутньому продати машину.

І ще одна помилка – намагатися відігріти авто гарячою водою . Експерт зазначає, що заборонено поливати окропом замерзле скло, тому що воно миттєво може потріскатися на морозі через сильний перепад температур. Відмінний варіант для збирання від льоду – електрообігрів лобового скла , якщо він є. Ще один хороший спосіб очистити замерзлу машину – включити обігрів лобового скла для забезпечення видимості і заїхати в теплий бокс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!