Названі речі, які категорично не можна забувати в машині взимку

0
562

Незважаючи на аномально теплу погоду в більшості регіонів Росії, зима з кожним днем ​​стає все ближче, а разом з нею рано чи пізно прийде різке зниження температури. Напередодні настання холодів саме час згадати про сім речей, які краще ніколи не залишати в машині.

Мобільний телефон

Одним із предметів, який найменше хочеться забути в машині взимку, є смартфон або планшет. Холод негативно впливає на батареї цих електронних пристроїв і скорочує їх термін служби, а в деяких випадках може вивести навіть гаджети з ладу.

Ліки

Вкрай небажано залишати в салоні автомобіля взимку, зокрема медикаменти. І пов’язано це з тим, що більшість їх необхідно зберігати при температурах від +20 до +25 градусів за Цельсієм. Якщо їх заморозити, вони можуть не тільки згодом менш ефективно виконувати свої завдання, а й завдати шкоди здоров’ю.

Безалкогольні напої у банках

Не варто забувати всередині машини та газовані безалкогольні напої, що зберігаються у бляшаних контейнерах. При зниженні температури рідина всередині них замерзає, через що вуглекислий газ усередині накопичує такий тиск, що банк може просто вибухнути.

Консерви та яйця

Приблизно те саме станеться на холоді з консервними банками або яйцями, що випадково забуті в салоні після поїздки в магазин. Якщо їх заморозити, вони збільшаться у розмірах, розбухнуть і тріснуть, після чого вживати такі продукти вже буде небезпечно.

Аерозолі

Після літнього сезону в багажниках автомобілів часто накопичується чимало різноманітних рідин в аерозолях, включаючи склоочисники та поліролі. Але при зручному випадку краще забрати їх додому, оскільки низькі температури призводять до дестабілізації банок під тиском, а отже, зростає ризик їх тріщин або навіть вибуху.

Музичні інструменти

Хочете, вірте, хочете ні, але музичні інструменти страждають від сильного холоду не менше ніж батареї смартфонів чи продукти. Низькі температури можуть призвести до їх пошкодження через стиснення, що може призвести до таких наслідків, як тріщини в їх конструкції (якщо вони, наприклад, дерев’яні).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!