Чому автомобіль гірше розганяється взимку

0
93

Багато автомобілістів помічають, що з настанням морозів динаміка машини змінюється на гірший бік. Експерти пояснили фізику процесу: низькі температури негативно впливають на усі системи автомобіля.

Експерти розповіли, як мороз впливає на працездатність та продуктивність автомобілів. По-перше, за низьких температур змінюються властивості більшості матеріалів: пластик стає крихким, метал стискається, а гума втрачає еластичність. Це може призвести до витоків у системах. Моторне масло стає більш в’язким, гірше циркулює та ускладнює роботу двигуна.

Дизельне паливо може загуснути на морозі, а в бензинових двигунах виникає проблема з електронним управлінням упорскування через падіння напруги в бортовій електросистемі. Місткість акумулятора в мороз значно падає, а енергоспоживання, анпротив, зростає: водій частіше включає фари та різні підігріви.

Низька температура збільшує щільність повітря, аеродинамічний опір автомобіля під час руху зростає, через що погіршуються характеристики розгону. Підвіска на морозі стає жорсткішою, що позначається на керованості. Всі ці особливості важливо зважати на зимову дорогу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!