Нардепи зробили крок на шляху до подорожчання палива?

Якщо парламентарі ухвалять 2 закони, паливо може подорожчати на кілька гривень за кожен літр

Час читання: < 1 хв.
0

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на засіданні розглянув поданий на розгляд Ради 14 серпня урядовий законопроект №7669 і рекомендував парламенту прийняти його як базовий і загальний.

Тому КМУ, очевидно, має намір повернутися до питання ухвалення законопроекту №7668, який повертає в Україну акциз на паливо. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

У разі прийняття законопроєкту 7669, який передбачає прямий акциз на паливо для ремонту доріг, автоматично постане питання про повернення скасованого в березні акцизу для зниження цін на бензин.

Реклама

Ще 14 серпня народним обранцям пропонувалося прийняти закон №7668, який повертатиме акциз на пальне та встановлюватиме його на рівні 100 євро за тонну. За розрахунками одних експертів, це призведе до подорожчання палива на 4-5 гривень за літр, а інші вважають, що ціна не зросте, але й знизиться.

У результаті народні обранці не прийняли закон і не захотіли відшкодовувати податок на спожите паливо, і ситуація практично не змінилася.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!