Головна Новини Популярний в Україні виробник перестане продавати дизельні автомобілі

Популярний в Україні виробник перестане продавати дизельні автомобілі

Час читання: < 1 хв.
0

Dacia, що належить французькій компанії Renault, за деякий час перестане продавати автомобілі з дизельним двигуном. Замість них покупцям пропонуватимуть машини з бензиновим двигуном, з гібридною силовою установкою та двопаливні версії (вони можуть працювати на зрідженому газі), пише today.ua .

Автомобілі Dacia з дизельним двигуном досягли дуже гарного комерційного успіху. Проте від них відмовляться. Зараз у модельній лінійці цього автовиробника залишилася лише одна дизельна модель – Dacia Duster. Але Duster третього покоління дизельних версій не буде.

Чому Dacia відмовляється від дизеля? Насамперед, це пов’язано з посиленням у Євросоюзі екологічних норм. Дизельні автомобілі не можуть відповідати їм. Тому всі автовиробники поступово прибирають у Європі моделі з дизельним двигуном. І румунський автовиробник також потрапив у цей тренд.

Введення в Євросоюзі стандарту Євро-7 стане своєрідним поворотним моментом для автомобільної промисловості.

Судячи з усього, таким же шляхом піде і Renault, якому належить Dacia. При цьому можливо, що Renault, як і раніше, пропонуватиме дизельні автомобілі за межами Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.