Поліцейським в Україні розширили повноваження: про що треба знати

Час читання: < 1 хв.
0

“Фантом” – не тільки про швидкість. Ми говорили, що кричущі правопорушення не залишаться без реагування», — зазначив Олексій Білошицький. Поліцейські «фантоми» можуть не лише фіксувати швидкість, а й інші порушення правил дорожнього руху. Про це пише «Експерт» із посиланням на Facebook-сторінку першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького.

“Фантом” – не тільки про швидкість. Ми говорили, що кричущі правопорушення не залишаться без реагування», — зазначив Олексій Білошицький.

Так, 11 лютого, близько 15 години один із службових «фантомів» рухався автодорогою М-07 (Київ — Коваль — Ягодин). Увагу патрульних привернув транспортний засіб Opel Astra, водій якого робив небезпечні маневри: він різко змінював смуги руху, чим наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху і проїхав на заборонний сигнал світлофора.

Реклама

«Зупинили. Відразу помітили очевидні ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти процедуру поінформування про стан сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків. Склали відповідні матеріали. Тепер подальшу долю його права вирішуватиме суд», — наголосив заступник начальника Департаменту.

Як розповідав Акцент, «Фантоми» працюють так: спеціальний комплекс на борту реєструє порушення під час руху самого автомобіля поліції. У разі порушення автомобіль зупиняють та повідомляють про відповідальність.

Перші фантомні патрулі зібрані на основі кросоверів Skoda Kodiaq сірого кольору, однак у поліції також планують використовувати інші моделі автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!