Чому автомобіль б’ється струмом і що з цим робити

Час читання: < 1 хв.
0

Досить часто автомобілісти стикаються із проблемою, коли машина починає бити струмом. Чому так відбувається і як усунути проблему розповіли експерти.

Найчастіше автомобіль починає бити струмом, якщо є пошкодження ізоляції електричної проводки. Також проблема може бути у пошкодженні електропідйомників та комутаційного обладнання.

У всіх вищезгаданих випадках, найімовірніше, автомобілісту буде складно самостійно виявити та усунути проблему. Тому доведеться звернутися на СТО, або автомайстерню, до електрика. Майстер зможе швидко знайти несправність, і дати поради щодо усунення.Варто додати, що електропроводка в автомобілі – дуже важлива та складна система. Якщо в ній виникає проблема, то, в гіршому випадку, це може призвести до займання автомобіля. Тому жартувати із цим не варто.

Буває і так, що розряд виникає через синтетичні тканини одягу або обшивку сидінь, або через підлогові килимки та взуття. Багаторазовий дотик та тертя синтетичних матеріалів призводять до накопичення статичного заряду (елементарна фізика). Коли людина торкається машини, то трапляється розряд.

Для мінімізації ризику та уникнення подібних ситуацій водіям радять відмовитися від синтетики та використовувати лише натуральні матеріали. Також можна вирішити проблему за допомогою антистатика.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!