ТОП-10 основних правил їзди на автомобілі у зимовий період

Час читання: 2 хв.
0

Навчитися їздити на автомобілі в зимову пору року просто життєво необхідно, та ще й не так вже й важко, як може здаватися на перший погляд. Якщо це перша зима на колесах, то в такому випадку автовласнику важливо засвоїти пару простих правил, які допоможуть уникнути або звести до мінімуму будь-які неприємності.

Звичайно, рух по слизькій дорозі дуже відрізняється від літньої поїздки. Отже, щоб не потрапити випадково в аварію, треба постійно дотримуватись основних правил їзди на автомобільному транспорті в зимову пору року.

1. Водієві взимку нерідко доводиться сідати в машину в теплій куртці або пальто, що завдає йому певного дискомфорту. Тому своє крісло бажано встановлювати таким чином, щоб можна було сісти вертикально, і при цьому обов’язково пристебнувшись ременем безпеки.

2. Одне з найважливіших правил поведінки на дорозі взимку говорить: ніколи не варто нікуди поспішати. Отже, потрібно їхати повільно, плавно маневруючи і перебудовуючись, без будь-яких різких поворотів кермом і маніпуляцій з педалями. Особливо слід бути завжди акуратним перед зупинками транспорту, світлофорами і перехрестями, оскільки на цих ділянках найчастіше виникає льоду.

3. Також рекомендується пам’ятати про дотримання дистанції. Причому зимова має бути набагато більше, ніж у інший час року. Зокрема, потрібно бути вкрай уважним, коли попереду їде іноземна машина, у якої гальмівний шлях набагато коротший, ніж у інших.

4. Якщо поверхня дороги покрита льодом і снігом, потрібно намагатися їхати смугою, де найінтенсивніший рух. Адже в тих місцях, де рухається велика кількість машин, крижана та сніжна кірка починає танути набагато швидше, ніж скрізь, та й не так вже й слизько та безпечніше.

5. Якщо потрібно зупинитися прямо на зимовій дорозі, значить, не зайве знайти таке місце, де відсутній будь-який сніг і лід. Якщо такого немає, то найкраще зупинитися там, де добре втопчений сніг. Головне не зупинятися на узвозі чи підйомі. Так як рушати з подібним місцям при огидному зчепленні неймовірно важко і навіть небезпечно.

6. Перед тим як почати підніматися, важливо заздалегідь вибирати потрібну передачу та швидкість, щоб не збільшувати газ у процесі самого підйому. Тим більше, що на слизькому полотні це призводить до того, що легко втратити керованість і контроль над своїм транспортним засобом.

7. Категорично заборонено виїжджати на дорогу на літніх шинах, лише на зимових. До того ж всіх чотирьох колесах зобов’язана стояти однакова гума, щоб, в такий спосіб, можна було забезпечити одночасне зчеплення всіх коліс з дорожньою гладдю.

8. Оскільки взимку темніє дуже швидко, доводиться використовувати фари. Значить вони завжди повинні перебувати у справному стані. До того ж чітко відрегульовані.

9. Обов’язково треба стежити за тим, щоб у бачку омивача лобового скла постійно була незамерзайка. А в багажнику лежав запасний розчин цього засобу.

10. Ну і зрештою, рекомендується возити із собою лопату, яка зможе виручити з будь-якого снігового полону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!