Автоексперти розповіли, як правильно буксирувати автомобіль із АКП

0
939

Насамперед експерт зазначив, що буксирувати машину з АКП потрібно на нейтральній передачі. Але що робити, якщо потрібно переключити селектор “автомата” в положення “нейтраль”, а двигун автомобіля вийшов з ладу.

Зазначається, що деякі машини селектор вибору передач автоматичної КПП можна переміщати, просто натиснувши педаль гальма. В інших для цього необхідно натиснути кнопку розблокування, передбачену виробником, зазвичай вона знаходиться поруч із важелем. Іноді кнопка розблокування захована під заглушкою. У будь-якому випадку, включити положення “нейтраль” без запуску двигуна можна на більшості автомобілів.

Можливості буксирування сучасних машин з АКПП та варіаторами дуже обмежені. Якщо раніше діяло правило «50 на 50», тобто тягнути не швидше за 50 км/год і на відстань не більше 50 кілометрів, то зараз багато інструкцій скорочують ці межі до того, що з непрацюючим двигуном на нейтралі можна затягти машину тільки на евакуатор. Ось, власне, для цих сервісних функцій становище «нейтраль» в основному зараз і призначене.

Інша справа – роботизовані коробки передач. Якщо йдеться про простіші, типу АМТ розробки, то в нейтральному положенні тягнути автомобіль можна хоч на край світу. А ось складнішим сучасним преселективним роботизованим трансмісіям підійде щось на кшталт правила «15 на 15». Тобто повільне буксирування до найближчого автосервісу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!