Вибираємо АЗС: на що варто звернути увагу водієві

0
1451

Одне з наболілих питань для водіїв — де заправляти автомобіль. Вибрати дорожчу АЗС чи не переплачувати за бренд — обійтися тією, що поряд з будинком або за кілька кілометрів від нього?

На дорогах України бувають різного калібру заправки. Така різноманітність спонукає автовласників шукати найкраще місце для свого «залізного коня». Ми вивели 6 критеріїв, на які варто звертати увагу перед тим, як заливати пальне на конкретній АЗС.

#1 — Ім’я АЗС = якість пального

Мережеві заправки відносно дорожать якістю пального, що реалізується, і не заливають клієнтам «бодягу». До того ж за нормами ПММ часто стежать органи контролю, проводяться лабораторні дослідження. Іменні заправки переживають за свою репутацію і не хочуть звучати у гучних скандалах. За даними Інституту споживчих експертиз, українці можуть довіряти:

  • WOG;
  • KLO;
  • ОККО;
  • SHELL;
  • AMIC.

Однак у дослідженнях брала участь обмежена кількість АЗС, не у всіх знайомих компаніях проводили ревізію.

#2 — Зовнішній вигляд

Об’їжджайте стороною АЗС, що застрягли в минулому столітті — зі старим обладнанням, брудною територією, відсутністю презентабельної вивіски та освітлення. Навіть якщо вам пощастить, і в резервауарх виявиться нормальний ПММ, у самому сховищі може не дотримуватися регламент очищення. Чим це загрожує? На дні ємності залишається іржа, механічні домішки, осад, які зрештою потраплять до вас у бак.

А ще вночі на малоосвітленій території небезпечно — можна зустріти шахраїв.

#3 — Ціна

Великі мережі часто ставлять трохи вищу ціну на пальне, що зумовлюється рівнем сервісу. Коливання можуть бути 0,5–1 грн і на загальному фоні незначні. Але іноді це не привід відмовлятися від послуги на шкоду характеристикам нафтопродукту. Оскільки ця ціна відіб’ється на терміні служби транспортного засобу та ваших нервах.

Якщо ж ви бачите знижений прайс на 3-5 грн — біжіть із цієї АЗС. Швидше за все це пастка від одноденних АЗС. Компанія може бути нелегальною або продавати пальне низької якості.

#4 — «Липова» АЗС

За межами міста можна сплутати АЗС відомого оператора з «фальшивою» — оформленою у фірмовому стилі, але яка не працює під брендом. Якщо візуально двійника не відрізнити, відчути різницю ви точно зможете за рівнем сервісу, корпоративним стилем, оскільки в мережі дії персоналу уніфіковані. Щоб не залишитись з порожнім баком, купуйте невелику кількість пального, якої вистачить, щоб протягнути до цивілізованої АЗС. До речі, є один лайфхак викриття таких шахраїв — запропонувати касиру картку лояльності. На таких АЗС у драйвера її просто не приймуть.

#5 — Інфраструктура

АЗС — це не тільки ввічливий персонал та бензин, це ще місце для відпочинку водія та пасажирів. Тому дивіться ще й на розвиненість інфраструктури, яка дозволила б зручно залишити машину на паркувальному місці, скористатися чистим туалетом, перекусити у затишному кафе, купити воду та горішки в магазині. Перевагою стане наявність на території точки з контролем тиску та підкачування шин, безкоштовний WI-FI. Все це здається дрібницями, але лише до того моменту, коли це реально стане необхідним.

#6 — Бонуси для водіїв

З нежиттєво важливого, але фінансово приємного — непогано заїжджати на АЗС, де працює система лояльності для клієнта. Тобто водій, заправляючись на станціях, може отримувати бонуси у вигляді знижки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!