Краще, ніж в Tesla: Honda похвалилася автопілотом

Японська компанія створила автономну систему четвертого рівня.

0
42

Японський виробник Honda вибрав Всесвітній конгрес ITS 2021 Гамбурзі, щоб представити прототип свого нового автопілота. Система працює з четвертим рівнем автономності, що дозволяє автомобілю повністю незалежно рухатися на певних ділянках дороги, а водій може покинути своє місце і навіть заснути.

Фактично, Honda була першим автовиробником, який запровадив автопілот третього рівня в серійну модель. Ця опція доступна з березня 2021 роки для седана Legend, але тільки для ринку Японії. Єдина відмінність від четвертого рівня в тому, що водій повинен бути готовий взяти управління в будь-який момент.

В даний час тестується робота системи на обох рівнях як на далеких відстанях, так і в умовах міського руху з серйозними заторами. На сьогоднішній день прототипи автопілота седана Legend проїхали по німецьких дорогах більше 25000 км.

Завдяки новій технології Honda стала світовим лідером в розробці і впровадженні автономних систем управління. Навіть Tesla, яка активно просуває свою систему Full Self-Driving, пропонує тільки другий рівень.

За словами керівника проекту L3Pilot в Honda R & D Europe доктора Роберта Кастнер, автономні системи водіння є основною частиною технологій безпеки, розроблених компанією.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!