В Україні вступив в силу закон про пільгову розмитнення “евроблях”

В силу вступили законодавчі норми, що дозволяють розмитнити "евробляхи" на пільгових умовах

Час читання: < 1 хв.
0

Про те, що з суботи, 15 травня, почав діяти ЗП “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування яких є транспортні засоби” пише ” ТСН “.

Такі поправки були підписані 12 травня Президентом Володимиром Зеленським, і, відповідно до документа, що були в експлуатації автомобілі, на європейських номерах, і старше 5 років, ввезені на територію України до кінця минулого року, будуть обкладатися податком за пільговою ставкою ПДВ і акцизного збору .

Повна сума “акцизу” буде прямо пропорційна віку авто, об’єму і типу його двигуна, але не стане залежати від вартості автотранспортного засобу. Передбачається, що розмір базової ставки повинен застигнути в діапазоні від 0 до 150 євро, тобто, цілком можливо, що в переважній кількості випадків, “розмитнення” навряд чи перевищить 1 000 євро.

Також, подібні авто на час звільняються від оплати ввізного мита, але за пільговим алгоритму може бути розмитнений лише 1 автомобіль 1 категорії і тільки єдиного громадянина. На митне оформлення (на пільгових умовах) автовласникові дається 180 днів з дня набрання чинності законами, але громадяни, які брали участь в АТО або ООС, зможуть звернутися оформити таку пільгову “розмитнення” в більший часовий відрізок – протягом 270 днів. Відповідні норми вступили в силу 15 травня, але почнуть діяти тільки через місяць, 15 червня.

Однак, дія цих законів не поширюється на автотранспортні засоби, що не відповідають екостандартам “Євро-2” і вище, або ж завезені з Російської Федерації, а так же ввезені з тимчасово окупованих українських територій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!