У Мережі з’явилися перші зображення кросовера Opel Grandland 2022 року

У Мережі з'явилися перші рендерні зображення оновленого кросовера Opel Grandland 2022.

0
400

Opel вперше показав свій компактний SUV – Grandland X – в квітні 2017 го, а офіційна прем’єра пройшла в рамках Франкфуртського автосалону у вересні того ж року. В основі цієї машини лежить платформа EMP2, розроблена PSA (їй належить як Opel , так і британський Vauxhall ). Найближчим родичем цього кросу є Peugeot 3008 2-го покоління.

Піковим для моделі на ринку Європи став 2019 й, коли дилери продали 91 575 машин Grandland X (+ 17,6%). З січня по листопад 2020 року абоненти придбали 65 552 авто, що на 21,1% менше, ніж роком раніше. Спад можна пояснити в тому числі наслідками пандемії коронавірусу, проте свою роль, ймовірно, зіграло і те, що моделі пора оновитися.

Презентація рестайлінгової версії моделі запланована на другу половину 2021-го, очікується, що «посвіжілий» крос з’явиться в продажу влітку 2022. Очікується, що в ході оновлення модель позбудеться від букви «X» в назві слідом за іншими кросоверами Opel , так що на авторинок в подальшому вийде «просто» Grandland .

Поки що невідомо, як буде виглядати оновлена версія кросу Opel, так що у дизайнерів є можливість пофантазувати на цю тему. Свій варіант представив дизайнер іспанського видання motor.es. Ймовірно, зовнішність автомобіля зміниться в стилі іншої моделі – Crossland.

Передня частина, швидше за все, обзаведеться глянцевим бумерангом Vizor. Нагадаємо, первістком з  Opel Vizor став субкомпактний крос Mokka 2-го покоління. Крім того, у оновленого Grandland очікується повністю світлодіодна головна оптика. В бампер спереду будуть інтегровані інші повітрозабірники. Корму оновлять за рахунок нового бампера і змінених ліхтарів.

Передбачається, що рестайлінговий Grandland оснастять новими електронними помічниками з можливостями полуавтопілота 2-го рівня. Також модель може отримати сучасну систему мультимедіа з новим сенсорним екраном і інтерфейсом, сервіси Opel Connect, інше освітлення в салоні, а також переглянуте шасі. У моторній гамі моделі залишаться бензинові і дизельні двигуни PureTech, а також версія, що підключається гібрида (очікується, що віддача цього агрегату зросте).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!