Компанія Mercedes-Benz поділилася планами по випуску нових електричних авто

0
109

До 2022 му компанія Mercedes-Benz запустить в серійне виробництво 6 нових електричних авто сімейства EQ.

Перший крок до заявленої мети вже зроблено: на заводі Mercedes в німецькому Раштатте не так давно почалося виробництво електрокроссовера EQA . Модель випускається на одній лінії з компактними машинами марки, оснащеними традиційними ДВС і гібридними установками: A-Class , A-Class Sedan , B-Class , GLA. Світова прем’єра новенького EQA відбудеться 20 січня 2021-го. Компактний електричний кросовер буде випускатися також у Китаї, на спільному німецько-китайському підприємстві BBAC в Пекіні.

В 2021-му на заводі Mercedes в угорському Кечкемете почнеться серійне виробництво ще одного електричного кросовера: EQB . Машина буде випускатися в Угорщині поряд з гібридними версіями моделей A-Class , CLA і  CLA Shooting Break . Трохи пізніше новий EQB буде проводитися в Пекіні, на заводі BBAC, пише Движок.

Протягом 1-го півріччя 2021-го на майданчику «Factory 56» заводу Mercedes в німецькому Зиндельфингене почнеться виробництво флагманського електричного седана EQS , який буде представляти собою, по суті, електричну версію седана S-Class і першим отримає нову електричну платформу, яка була розроблена для люксових моделей штутгартской марки.

На друге півріччя 2021-го планується старт виробництва електричного бізнес-седана EQE на підприємстві в німецькому Бремені. Протягом наступного року машина буде випускатися також на заводі BBAC в Пекіні. Останній стане виробляти 4 моделі сімейства EQ  для ринку Китаю.

У 2022 м лінійку моделей EQ поповнять 2 великих електричних кросовера: EQE SUV і  EQS SUV . Обидва будуть випускатися в США, на заводі в Тускалузе, паралельно з іншими кросоверами, які оснащуються традиційними ДВС і гібридними установками.

У 2022 м, таким чином, Mercedes-Benz буде випускати в цілому 8 електричних авто на 7 виробничих майданчиках, розташованих на 3-х континентах. На даний момент Mercedes серійно випускає електричний кросовер EQC , а також електровен EQV . Компанія розвиває також власну мережу підприємств з випуску акумуляторних батарей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!