Стало відомо, як використання дистанційного запуску ДВЗ впливає на безпеку авто.

Час читання: < 1 хв.
0
Стало відомо, як використання дистанційного запуску ДВЗ впливає на безпеку авто.

Останніми роками більшість автомобілів оснащується системами віддаленого запуску. Якщо її не передбачено заводом-виробником, автовласники намагаються самі встановити додаткові модулі, щоб уранці можна було запустити машину, не виходячи з дому. Незважаючи на зручність функції, експерти знайшли мінуси, які варто пам’ятати, використовуючи віддалений запуск двигуна.

Що ще відомо

Так, тривалий прогрів автомобіля є не тільки безглуздою дією, але й завдає шкоди мотору. На неодружених оборотах часто з’являється масляне голодування, що в кінцевому підсумку може підвищити знос ДВЗ. Якщо прогрівати автомобіль по 15 хвилин щодня, водієві загрожує небезпека потрапити на дорогий ремонт найближчим часом.

Крім того, в Україні досі є ризик викрадення, при дистанційному запуску зловмисники можуть перехопити сигнал, спрямований на ЕБУ, і просто виїхати на автомобілі. Щоб захиститись від подібних дій, можна встановити додаткові пристрої, які забезпечать безпеку транспортного засобу, проте подібне обладнання має досить високу вартість.

Реклама

Крім того, при дистанційному запуску водій не бачить показань панелі приладів. Якщо за ніч через тріщину ущільнювача витекло все масло, він не дізнається, що спалахнула лампочка, що сигналізує про зниження тиску, в результаті автомобіль може працювати практично без мастила, а це призведе до необхідності дорогого ремонту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!