Водіям пояснили основні причини швидкої корозії сучасних авто

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям пояснили основні причини швидкої корозії сучасних авто

Автовласники зазначають, що ще кілька років тому автомобілі виготовляли з такого міцного металу, який досі не іржавіє. Зараз все змінилося. Власник кузовного автосервісу розповів журналістам, чому зараз кузови машин стали іржавіти вже після 3-5 років експлуатації транспортного засобу, а капот можна продавити пальцями.

Що ще відомо

Із запуском масового виробництва автомобілів змінилися й цілі виробників. Крім того, посилилися екологічні норми, через які сильно змінився підхід до виробництва ТЗ. Насамперед це позначилося на металі капота. Тепер його розробляють таким чином, щоб при наїзді на пішохода він сміявся, що дозволяє зробити м’якший удар і запобігти серйозному пошкодженню здоров’я. Тому бампери роблять пластиковими, щоб при зіткненні були тільки забиття без серйозних пошкоджень, які можуть бути від металевих.

Крім того, в сучасних машинах набагато більше прихованих порожнин, де накопичується бруд, що викликає корозію. Маркетологи також розрахували і життєвий цикл машин, якщо раніше автовласники експлуатували їх по два десятиліття, то зараз змінюють кожні 3-5 років. Таким чином, кузов розробляється з огляду на можливість нормально прослужити протягом цього часу.

Реклама

Крім того, з метою економії виробники не роблять ретельної обробки від корозії, але дороги нашої країни взимку постійно посипають реагентами, які викликають іржу на днищі, крилах та порогах машин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!