Водіям пояснили, коли можна не турбуватися про витрату моторної оливи

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям пояснили, коли можна не турбуватися про витрату моторної оливи

Іноді навіть повністю справний двигун починає споживати значну кількість масла, особливо якщо машина працює в складних умовах експлуатації. Моторист сервісного центру розповів у розмові журналістами, у яких випадках це нормально, а коли слід починати бити на сполох, оскільки вживання технічної рідини стає зайвим і говорить про наявність проблем із ДВЗ.

Навіть на нових автомобілях двигуни постійно споживають оливи внаслідок роботи. Витрата у машин, які проїхали понад сто тисяч кілометрів, при цьому становить набагато більші значення, які, тим не менш, укладаються в нормальні. Для нового двигуна в нормі споживання від 20 до 50 грамів на кожну одну тисячу кілометрів пробігу. На старих моторах показники значно вищі, може становити 100-200 грамів на таку ж відстань. Як правило, власники нових машин між заміною техрідості не помічають, якщо за рік у новому автомобілі піде з 5 літрів об’єму 400 грам, це невелика величина. При цьому на старих машинах показник може становити до половини залитого об’єму. Як каже експерт, це цілком нормально, лише за перевищення цих значень варто провести діагностику мотора.

Крім того, значно впливають умови експлуатації. Якщо автомобіль під час літнього відпочинку прямував по гірському серпантину, витрата оливи збільшується через підвищений чад, оскільки двигун працює на межі своїх можливостей. Якщо ж подібних випробувань ДВЗ не довелося випробувати, а витрата оливи збільшується, потрібно перевірити ковпачки, що знімаються, кільця, а також переконатися в справності системи вентиляції картера і виключити протікання.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!