Експерт розкрив 3 помилки при перевірці масла, що загрожують поломкою двигуна

Час читання: < 1 хв.
0
Експерт розкрив 3 помилки при перевірці масла, що загрожують поломкою двигуна

Недосвідчені водії починають перевіряти рівень масла у двигуні лише у разі загоряння лампи на панелі приладів з відповідною помилкою. Досвідчені автовласники роблять це регулярно, тому що знають, що від нього залежить, наскільки довго протягне двигун. Моторист перерахував три стандартні помилки, здатні завдати шкоди ДВЗ, які часто роблять під час перевірки рівня масла.

Що ще відомо

Не лише недолік масла може призвести до неприємних наслідків. Його надлишок також здатний вивести мотор із ладу. Якщо перелити масло, воно видавлюватиметься через сальники та ущільнення, в результаті це призведе до необхідності ремонту двигуна. Важливо доливати рідину таким чином, щоб вона знаходилася в діапазоні між мінімальним та максимальним положеннями на щупі.

Не можна перевіряти рівень при працюючому моторі або в перші хвилини після вимкнення. У цьому випадку показники будуть занижені, оскільки більшість рідини розподіляється по всьому двигуну. Необхідно обов’язково дати постояти машині мінімум 15 хвилин, щоб все масло зібралося в піддоні картера.

Реклама

Не можна також перевіряти рівень масла на холодному моторі, оскільки рідина звужується, що призводить до того, що буде показаний спотворений результат, рівень масла буде знижений. Крім того, часто роблять помилку і заміряють рівень масла, коли автомобіль знаходиться під ухилом – воно просто стікає на одну із сторін і виміри будуть неправильними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!