Lucid Air став найшвидшим броньовиком у світі (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Lucid Air став найшвидшим броньовиком у світі (фото)

Американська компанія US Armor Group представила новий броньований автомобіль, який вони позиціонують як найшвидший у світі. Мова йде про надпотужну версію електроседана Lucid Air Sapphire, який оснащено композитною бронею та куленепробивним склом. Цей електромобіль, здатний витримувати постріли з ручної зброї з патронами .44 Magnum, таким як пістолет Desert Eagle, оцінюється від 475 тисяч доларів – що майже вдвічі дорожче за стандартну модель Air Sapphire.

Технічні Характеристики

Lucid Air Sapphire у базовій версії обладнаний трьома електромоторами, які разом розвивають потужність близько 1250 кінських сил. Він здатен розігнатися до 60 миль на годину (96 км/год) менш ніж за 2 секунди і досягти максимальних 330 км/год.

Реклама

Броньована Версія та Поліпшення

US Armor Group оснастила електроседан легким балістичним склом і композитними вставками. За заявою виробника, нові матеріали на п’ять разів легші за сталь і в десять разів ефективніші. Це дозволяє збільшити вагу Lucid Air лише на 175 кг, при цьому максимальна швидкість знижується до 320 км/год.

Захист від Кіберзагроз

Окрім захисту від стрілецької зброї, новий електромобіль обладнано системами захисту від хакерських атак і спроб злому електроніки. US Armor Group також впровадила систему безперервного сканування потенційних загроз, включаючи аналіз даних спецслужб. За додаткову плату можна замовити посилений захист, який включає броню, здатну протистояти гранатам, автоматичним гвинтівкам, розпилювачам газу та шокерам у ручках дверей.

Конкуренція на Ринку

Броньовані електромобілі також пропонуються іншими великими виробниками. Наприклад, захищена версія BMW i7 має подібні характеристики, але комплексне бронювання суттєво знижує її швидкість – до 160 км/год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!