Mazda відродить легендарний роторний спортивний автомобіль RX-7 (2026)

Час читання: 2 хв.
0
Mazda відродить легендарний роторний спортивний автомобіль RX-7 (2026)

Минулого року на Tokyo Mobility Show японська компанія Mazda презентувала концепт-кар Iconic SP, який, за припущеннями, може стати передвісником нового спортивного автомобіля бренду з Хіросіми. З того часу в мережі з’явилися деякі деталі про цей проект, що підказують можливе відродження купе RX-7.

Нещодавно японський журнал «BestCar» оприлюднив перші подробиці про цей перспективний автомобіль, а також показав, як він виглядатиме в реальності.

Реклама

Згідно з останніми даними, новий RX-7 отримає сучасний дизайн, заснований на останніх досягненнях компанії. Купе буде оснащене вузькими світлодіодними фарами, похилим капотом, глибокою виїмкою для фірмової радіаторної решітки, широкими крилами та прихованими дверними ручками.

Оновлений RX-7, як повідомляють, буде працювати на роторному двигуні нового типу, відмінного від попередніх версій. Система включатиме електромотор потужністю 25 кВт, що буде служити як маховик. Новий силовий агрегат зможе функціонувати як у режимі внутрішнього згоряння, так і в електричному режимі протягом коротких проміжків часу, забезпечуючи до 350 кінських сил. Параметри акумулятора поки що не уточнені, але планується розмістити його за двома сидіннями ззаду.

Завдяки цьому конструктивному рішенню, автомобіль стане легшим на 100 кг порівняно з попередніми очікуваннями, і його вага складатиме близько 1350 кг.

Ціни на нове купе RX-7 плануються в межах 6-7 мільйонів ієн, що відповідає приблизно 3,8 – 4,4 мільйона рублів. Офіційний запуск в серійне виробництво нового спортивного автомобіля Mazda намічено на 2026 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!