Tesla під ударом: Продажі електромобілів в Німеччині зменшилися майже наполовину

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla під ударом: Продажі електромобілів в Німеччині зменшилися майже наполовину

Німеччина, як серце європейської автомобільної промисловості, поступово переходить на електроенергію. Однак, місцеві покупці все частіше відмовляються від електромобілів.

Згідно з останніми даними, продажі акумуляторних автомобілів у Німеччині за перші шість місяців цього року впали на 16,4%. Але ці показники виглядають ще більш оптимістично порівняно з різким скороченням продажів машин Tesla.

За інформацією видання «CarsCoops», з січня по червень 2024 року продажі електромобілів Tesla в Німеччині знизилися до 21 249 одиниць, що на 41,6% менше, ніж роком раніше. Червневі показники ще гірші – падіння на 42,2% (до 4 648 одиниць), що дозволяє навіть MG обігнати Tesla за цим показником.

Причини такого різкого падіння попиту на електромобілі Tesla не уточнюються, але важко оцінити ці показники позитивно, особливо враховуючи загальний ріст німецького авторинку у першій половині 2024 року.

Загальний обсяг продажів нових легковиків у Німеччині збільшився на 5,4% до 1 мільйона 470 тисяч одиниць. У червні продажі зросли на 25,8% до 297 329 одиниць порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!