Інтерес до електрокарів в Європі почав зменшуватися

Час читання: < 1 хв.
0
Інтерес до електрокарів в Європі почав зменшуватися
An electric car charging in California

За даними Асоціації європейських автовиробників (ACEA), у травні цього року спостерігалося зниження продажів нових електромобілів у Європейському Союзі на 12% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Особливо значне падіння, до 30%, було зафіксовано в Німеччині, де з грудня 2023 року скасували субсидії на покупку електромобілів, що призвело до загального скорочення продажів на 16% за цей рік.

У загальному обсязі продажі автомобілів у ЄС у травні зменшилися на 3%, що стало другим падінням цього року. У ширшому контексті, включаючи Велику Британію та Європейську асоціацію вільної торгівлі (EFTA), спад склав 2,6%, повідомляє Reuters. Після періоду зростання попиту на електромобілі у Європі спостерігається його зниження. Конкуренція на ринку збільшується, а з липня Європейська комісія введе тимчасове мито до 38,1% на електромобілі з Китаю.

У зв’язку з цим Tesla передбачає підвищення цін на свої китайські моделі і вже зафіксувала зниження своїх продажів в ЄС на 34,2% у травні. Проте, електрифіковані транспортні засоби, включаючи електромобілі, гібриди та плагін-гібриди, склали у травні 48,9% від усіх нових реєстрацій легкових автомобілів у ЄС, що вище, ніж 46,2% рік тому.

При цьому частка суто електричних автомобілів знизилася до 12,5%, тоді як частка гібридів зросла до 29,9%. ACEA прогнозує, що поточна стагнація ринку електромобілів була очікуваною, але очікується відновлення зростання продажів з 2025 року, коли почнуть діяти нові норми ЄС щодо скорочення автомобільних викидів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!