Lamborghini не випускатиме електричні суперкари

Час читання: < 1 хв.
0
Lamborghini не випускатиме електричні суперкари

Генеральний директор Lamborghini Стефан Вінкельман висловив стурбованість з приводу повністю електричних суперкарів, заявивши, що їм не вистачає деяких «емоційних аспектів» і в даний час вони не мають великого потенціалу на ринку.

Незважаючи на високий попит на гібридний Lamborghini Revuelto , Вінкельманн упевнений, що час повністю електричних суперкарів ще не настав. Ось чому генеральний директор компанії вважає, що ще зарано думати про повністю електричний італійський автомобіль.

Незважаючи на те, що за останні роки було представлено досить багато повністю електричних суперкарів, досягти успіху вдалося лише Rimac Nevera. Оскільки випуск першого електромобіля Ferrari постійно відкладається (очікується у 2025 році), єдиним конкурентом майбутнього електричного Lamborghini зараз є YangWang U9 від китайського автовиробника BYD.

Реклама

Вінкельман не вважає, що продуктивність є проблемою для електромобілів, але впевнений, що деякі емоційні аспекти суперкарів з ДВС просто неможливо відтворити. Гібриди, оснащені V12 (Revuelto) або V8 (Temerario, Urus), не стикаються з цією проблемою.

У більш віддаленому майбутньому компанія Lamborghini готова використовувати синтетичні види палива, які розробляються Porsche — партнером компанії по концерну VW Group. У Сант-Агаті сподіваються, що нормативні акти дозволять їх використання, що продовжить термін життя двигунів внутрішнього згоряння. Наразі, нагадаємо, Європейський союз хоче фактично заборонити продаж автомобілів із ДВС до 2035 року, хоча план може бути переглянутий.

В даний час Lamborghini пропонує лінійку гібридів, що складається з Urus та Revuelto, до яких незабаром приєднається Temerario. Першим електромобілем італійської марки стане кросовер Lanzador, вихід якого очікується у 2028 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!