У ЄС заявили про необхідність збільшити кількість зарядних станцій для досягнення кліматичних цілей

Час читання: < 1 хв.
0

Асоціація автовиробників Європи (ACEA) порушує тривогу щодо нестачі загальнодоступних зарядних станцій для електромобілів у Євросоюзі. За їхніми даними, для досягнення поставлених Європейською комісією цілей зі скорочення викидів CO2 до 2030 року потрібно втричі-вісім разів збільшити поточну кількість зарядних станцій.

На даний момент у Європі встановлено близько 630 000 зарядних станцій, тоді як до 2030 року, згідно з прогнозами Європейської комісії, потрібно близько 3,5 мільйона. Це означає, що щорічно необхідно встановлювати близько 410 000 нових зарядних станцій, або приблизно 8 000 на тиждень, що втричі перевищує поточні показники установки.

Однак ACEA вважає, що потрібно навіть більше — до 8,8 мільйона зарядних станцій до 2030 року, що передбачає встановлення 1,2 мільйона станцій на рік, або 22 000 на тиждень. Це у вісім разів перевищує поточний рівень.

Реклама

З 2017 по 2023 рік зростання кількості електромобілів у ЄС перевищило темпи створення мережі зарядних станцій утричі. Це підкреслює значний дисбаланс між доступністю електромобілів та інфраструктурою для їх заряджання.

Директор ACEA Зігрід де Вріс наголосила: «Легкий доступ до громадських зарядних станцій — це не просто зручність, а критично важлива умова для декарбонізації дорожнього транспорту. Необхідно терміново збільшити інвестиції в інфраструктуру суспільної зарядки, якщо ми хочемо подолати дефіцит інфраструктури та досягти наших кліматичних цілей».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!