В Україні ввели три нові дорожні знаки: внесено зміни до правил дорожнього руху

Час читання: 2 хв.
1

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху, затвердивши кілька нових знаків. Про це повідомив постійний представник уряду України у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram .

Три нові знаки правил дорожнього руху

Він зазначає, що до інформаційно-вказівних знаків додано нові зображення знаків із застосуванням коричневого фону при позначенні об’єктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд, об’єктів культурної спадщини, а саме: 5.57 «Попередній покажчик напрямків», 5.58 «Попередній покажчик напряму», 5.60 напрямів».

Реклама

Мельничук повідомив, що доповнено главу «Інформаційно-вказівні знаки» розділу «Дорожні знаки» Правил дорожнього руху.

Цими змінами передбачено, що на знаках 5.57-5.60 можуть застосовуватись піктограми об’єктів туристичної інфраструктури, спортивних споруд, об’єктів культурної спадщини, зображення яких визначаються ДСТУ 9114:2021.

Зміни до правил дорожнього руху — останні новини

Як раніше повідомляли ЗМІ, у жовтні 2023 року уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення до законодавства Євросоюзу.

Змінами передбачено:

  • Обов’язкове включення під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а у разі їх відсутності у конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.
  • Також закріплено заборону перевозити дітей, зростання яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу та на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!