Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

0
280
Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

Mercedes-Benz EQXX проїхав із Ер-Ріяду до Дубая на одній зарядці батареї. Mercedes-Benz прозвітував про третій в історії концепт-кара Mercedes-Benz EQXX рекордний пробіг на одній зарядці батареї, який пройшов на Близькому Сході. Стартувавши з Ер-Ріяда, столиці та найбільшого міста Саудівської Аравії, німецький електромобіль фінішував у найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів – Дубаї. Як проходив цей пробіг і як німецька фірма готувалася до нього можна дізнатися з офіційного відеоролика.

Відстань між стартовою та кінцевою точками призначення становила 1010 кілометрів, але на фініші батареї електромобіля ще мали запас енергії – його могло б вистачити на 309 кілометрів пробігу плюсом.

Витрата енергії в пробігу складала 7,4 кіловат-години на 100 кілометрів, які еквівалентні 0,83 літра на 100 кілометрів у машин з двигунами внутрішнього згоряння. Середня швидкість становила 79,4 кілометри на годину.

У відеоролику окрім безпосередньо поїздки з Саудівської Аравії до ОАЕ інженери продемонстрували процес підготовки до пробігу, опрацювання його маршруту, а також те, як електромобіль справлявся з викликами — проблемою стали і 34-градусна спека, яка змушувала всю дорогу користуватися кліматичною системою, та інтенсивний клімат. міста на шляху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!