Назвали два шляхи розмитнення «єврономерів»

0
1922

Влада України зараз розглядають два варіанти доступного розмитнення автомобілів на європейських номерах, повідомив глава «АвтоЄвроСили» Олег Ярошевич з посиланням на заяву українського прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Перший варіант – з нинішніх правил розмитнення «євроблях» прибрати поправки вартості з урахуванням віку автомобіля. Це повинно значно здешевити легалізацію «євроблях».

Другий варіант – введення стандартної ставки в 500 доларів для автомобілів віком старше десяти років. Це допоможе уникнути випадків, коли українцям за легалізацію «євробляхи» доводиться платити стільки ж, скільки вона коштує (а часто навіть більше вартості автомобіля).

На якому конкретно варіанті зупиняться влади України – не відомо. У всякому разі, Олексій Гончарук не став поки віддавати перевагу жодному з вищеназваних варіантів.

Нагадаємо, що до кінця 2019 року відстрочено введення штрафів для власників і водіїв автомобілів на «єврономерах». За цей час влада і «євробляхери» повинні знайти компроміс з питання вартості розмитнення.

2 жовтня в Києві біля стін Верховної Ради відбувся пікет активістів, які вимагали при розмитненні прибрати акциз, зробити справедливу ставку, забезпечити справедливу оцінку вартості авто, надати пільги інвалідам, багатодітним людям і ветеранам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!