В Україні введуть нові водійські посвідчення та зміняться ПДР

0
1415

На період до 2020 року МВС розробляє законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” зі змінами ПДР. Вони пропонують ввести нові водійські посвідчення з електронним чіпом.

При цьому буде імплементовано законодавство та визначений перелік адміністративних послуг, що надаються територіальними органами Міністерства внутрішніх справ. Також права водіїв будуть в користуванні на обмежений термін дії, зміниться процедура отримання прав і з’являться нові відмітки в них.

Автоексперт Тетяна Кериленко пише:

Одне слово, реформа масштабна і, крім усього іншого, передбачає подорожчання адмінпослуг. Щоб вона не звалилася на громаду як сніг на голову, МВС вирішило заздалегідь розмістити законопроект на своєму офіційному сайті. Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж місяця з дати опублікування в письмовому або в електронному вигляді. Документ викликає неабияку зацікавленість, оскільки зачіпає широку сферу життєдіяльності, що стосується не лише водіїв, а й усього суспільства (всі ми якщо не водії, то пасажири).

Зараз автомобільна система країни налічує:20 тис. автобусів, 1,33 млн вантажівок, понад 840 тис. одиниць мототранспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!