У поліції розповіли про результати використання TruCam в Україні

2
1748

За місяць використання засобів контролю швидкості TruCam на дорогах України зафіксували більше 5000 порушень.

З 8 жовтня радари використовувалися в тестовому режимі. Водіїв не штрафували, а проводили профілактичну бесіду. З 16 жовтня порушників швидкісного режиму почали притягати до відповідальності.

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицький, поліцейські не «сидять в засідці», а відкрито чергують на ділянках доріг з підвищеною аварійністю, список яких можна подивитися на сайті поліції. Зазвичай працює екіпаж з двох чоловік, який включає проблискові маячки синього кольору на автомобілі, а також виставляє знак, що попереджає про те, що ведеться фото- і відеофіксація порушень. Про це повідомляє Delo.

На сьогоднішній день патрульна поліція має 25-26 приладами TruCam, але їх кількість буде збільшуватися, тому що пристрої все ще проходять перевірку.

«На даний момент зафіксовано понад 5000 порушень. Це при тому, що патрульна поліція тиждень працювала в пілотному режимі. Але наша мета – не «набити» якомога більше постанов, а попередження цих порушень », – розповів Білошицький.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!