В Україну ввезли рекордну кількість автомобілів

0
1060

У 2019 році українці дуже активно купують автомобілі. Про це свідчить той факт, що в I півріччі 2019 року в Україну ввезли автомобілів в 3,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Мова йде про 304,6 тис. машин, що потрапили на українських ринок за перші шість місяців поточного року. Цифра, зізнаємося, нас вразила. Давно вже не було такого великого попиту на авто.

Правда, тільки 38,1 тис. автомобілів, які з’явилися в нашій країні за звітний період, — нові. Решта – б/в. Головні постачальники нових машин – Японія, Румунія і Китай, а старих – Німеччина, Литва і Польща.

Як бачите, навіть загроза величезних штрафів, яка нависла над усіма власниками «євроблях» не знизила попит на машини з іноземною реєстрацією. Мабуть, українці розраховують все-таки на зниження вартості розмитнення.

Раніше повідомлялося, що більше 60% всіх автомобілів, що поставляються в Україну б/в, мають вік від 11 років і старше. У нинішньому році найпопулярнішими моделями серед завезених «євроблях» поки є VW Passat, VW Golf, Skoda Octavia, Audi A6 і Opel Zafira.

Найбільше автомобілів на єврономерах приїхало в західні області України. Найменше – в Донецьку, Луганську і Херсонську області.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!