Експерти назвали ТОП-8 вживаних електромобілів. Актуально для України

0
8805

Британські автомобільні спеціалісти з видання .parkers.co.uk зібрали 8 найкращих пропозицій на вторинному ринку електромобілів. Підбірка так само стосується і українського ринку вживаних машин, тому далі ми в uamotors представляємо вам деталі рейтингу.

1. Renault Zoe

Цей електро хетчбек Рено продається вже протягом десяти років, тому вживані зразки підійдуть для широкого діапазону бюджетів. Ранні екземпляри не мали таку дальність ходу, як пізніші версії, тому вони краще підходять для коротких міських поїздок і нічної зарядки в гаражі.

Варто відзначити, що Renault пропонувала оренду акумуляторів для Зое, отже вам доведеться врахувати це перед покупкою – можливо, батарею вже час замінити, а це значить додаткові витрати до вартості покупки. Зате це допомагає застрахуватися від пошкоджень того ж таки акумулятора під час експлуатації, оскільки ви зможете замінити старий пакет на новий і все.

2. Nissan Leaf (2 покоління)

Nissan Leaf другого покоління був заснований на успіху попередника, пропонуючи більший запас ходу та більш традиційний дизайн ззовні і всередині. Запас ходу становить 270 км для базової версії та 385 для модифікації +, тоді як об’ємний кузов пропонує багато місця для сім’ї.

Хоч з точки зору водіння Leaf не захоплює, ця машина оснащена такими технологіями, як ProPilot, яка пропонує самостійне паркування, систему допомоги руху в смузі та адаптивний круїз-контроль. Існує також режим їзди E-Pedal, який дозволяє використовувати лише педаль газу, коли ви модулюєте акселератор і використовуєте рекуперативне гальмування, щоб зупинитися.

3. Jaguar I-Pace

Наразі не так багато вживаних електричних кросоверів у продажу, але Jaguar I-Pace – головна рекомендація британців. Він виглядає круто, при цьому все ще впізнаваний як Jaguar. Своєрідна форма забезпечує багато місця для п’яти людей, завдяки компоновці електрокара.

Ще краще те, як їздить I-Pace. Це, безсумнівно, найкращий уживаний електричний кросовер у продажу, але він також дарує тишу і комфорт (на базових дисках), якими так відомі електромобілі. Якщо ви можете дозволити собі нову машину, ми б рекомендували її, тому що пізніша інформаційно-розважальна система Pivi Pro краща в усіх відношеннях, ніж система Touch Pro на ранніх версіях Ягуара.

4. Tesla Model S

Model S був знаковим автомобілем для Tesla. Це зробило американську компанію лідером у сфері електромобілів, їх машини забезпечували велику дальність ходу, багато передових технологій і приголомшливі характеристики. Хоча найперші автомобілі виглядають трохи скромними в порівнянні з останніми пропозиціями Tesla, технології на борту залишаються актуальними завдяки безкоштовним оновленням програмного забезпечення «по повітрю» – ви навіть можете додати опції після покупки.

Однією з головних переваг Model S є наявність мережі електрозаправок Supercharger від Tesla. Це найшвидші та найпотужніші зарядні точки, їх можна використовувати лише для моделей Тесли.

5. Hyundai Ioniq

У той час як Hyundai просувається вперед, використовуючи назву Ioniq для своєї нової лінійки електромобілів (наприклад, Hyundai Ioniq 5), оригінальний Hyundai Ioniq Electric є також достойною машиною. Якщо вам просто потрібен простий сімейний хетчбек, який може впоратися з поїздками містом та за ним по вихідних – це те, що треба.

Ioniq зручний і безшумний, хоч і не захоплюючий для водіння. Дальності ходу в 290 км має вистачити для більшості, крім найдовших, подорожей. П’ятирічна гарантія означає, що більшість машин повинні мати деяке покриття від виробника, але навряд чи вам це знадобиться, бо Ioniq – надійна машина.

6. BMW i3

Якщо ви хочете виділятися з натовпу електромобілів, тоді BMW i3 — це шлях для цього. Це старий піонер на ринку електромобілів, який вперше з’явився ще у 2013 році, але його химерна однооб’ємна форма, компактна вуглецева композитна конструкція та кабіна, наповнена переробленими матеріалами, подарують своєрідне, унікальне відчуття особливої речі.

Спочатку i3 був повністю електричною моделлю або гібридом із розширювачем діапазону REx, тоді як оновлений i3s з’явився пізніше, з більш чіткою керованістю, але з подібним діапазоном до стандартної моделі. Запас ходу електромобіля з роками покращився, тому чим пізніше ви купите модель, тим кращим він буде.

7. Volkswagen e-Golf

Якщо ви все ще дещо скептичні щодо електромобілів, то Фольксваген e-Golf може запропонувати своєрідний місток зі світу двигунів внутрішнього згоряння, особливо якщо ви вже знайомі з найбільш продаваним хетчбеком марки. Це тому, що e-Golf Mk7 дууже ідентичний своїм аналогам з двигуном внутрішнього згоряння під капотом – різниця лише в силовій установці і декількох дизайнерських штрихах.

е-Гольф коштував багато, адже збирався на спеціальному заводі в Дрездені, але запас ходу в найостанніших версіях становив скромні 230 км, а в ранніх – ще менше! Це не витримувало конкуренції з Nissan Leaf Mk2. Але як для «б/у-шного» електромобіля, e-Golf має більше сенсу завдяки різкому знецінюванню.

8. Nissan Leaf (1 покоління)

Nissan Leaf приклав руку до розвитку електромобілів, і він також є надійним достатньо, щоби можна було говорити за довгострокову життєздатність електромобілів. Найдавнішим автомобілям уже більше десяти років, і хоча ємність старої батареї з часом зменшується, це не така критична проблема, якщо ви використовуєте старий Leaf як другий автомобіль для коротких поїздок.

Як і у випадку Renault Zoe, чим пізнішим буде Leaf, тим кращим буде запас ходу, в той час як Nissan також пропонував оренду акумулятора для нових автомобілів, що допомогло знизити прейскурантну ціну, але додає додатковий щомісячний платіж до вживаного зразка, поряд зі звичайною вартістю зарядки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!